ひさしぶり~

Az elmúlt pár hétben sokat bosszankodtam különböző úgynevezett “anime ismertetők” miatt, eddig egyetlen egyszer sem adták vissza a valós tartalmát az adott sorozatnak, így sok fejtörés után arra jutottam, hogy “csináld magad” alapon lehet, hogy boldogabb leszek…

Kicsit megkésve, de 2 héttel ezelőtt startolt az Uta no Prince-sama 2. évada, így számomra hirtelen a semmiből, ugyanis az nyilvánvaló volt, hogy áprilisban kezd, pontos dátummal azonban nem találkoztam, csak aznap. ^^” Így visszamenőleg írnék róla érdemben pár szót, ám mielőtt belekezdenék, nem árt az első évadot sem egy egész kicsit feleleveníteni:

A főszereplőnk, Haruka első lépésként bekerül a Shining Saotome zenei idol híres zeneiskolájába (már ez sem megy teljesen zökkenőmentesen), ahol összeismerkedik a 6 teljesen különböző színű és jellemű sráccal. Lévén játékból és nem amngából adaptált animéről van szó, aminek az a lényege, melyik sráccal visszük végig a storyt, nem volt meglepetés, hogy hárem műfajú alkotással van dolgunk. Nagyjából részenként kerülnek tehát elő a jómadarak, mindenkiről kiderülnek a legdontosabb tulajdonságai, majd amint az endingből nagyon egyértelműen várható volt, összecsiszolódnak, hogy egy énekes bandaként induljanak el a profivá válás felé, Harukával mint zeneszerzővel. A kakukktojás 7. személy azonban még nem kap túl nagy teret.

És itt lép be a második évad. Ugyanis olyan hatalmas népszerűségre tett szert az első évad 13 résszel, hogy a 2011-es nyári debütálásától egészen a mai napig folyamatosan szerepel különféle japán animés havonta megjelenő magazinokban, nem egyszer címlapon (a poszterekről, fancuccok stb. nem is beszélve). Bejelentették, hogy 2013. tavaszán folytatódik. Az elvárás hatalmas volt, és kíváncsian figyeltem, mit hoznak ebből ki. Már az első évad is egészen különleges látványvilágú, gyönyörűen játszanak a technikával és a komplementerszínek szép hasngsúlyt adnak a karaktereknek, a személyre szabott “egyenruhákról” nem is beszélve. Azon túl, hogy minden srácnak megvan a színe, a csapaton belüli fellépúruhájuk mégis mutatja, egybe tartoznak.

És igen, tudták fokozni. Ez már az első rész első percében kiderült. Hasonlóan kezdődött, valószínűleg az utolsó rész fellépésével kezdtünk, a ruhák még az előző széria zsenialitását is felülmúlták. A rendhagyó opening tehát az új ending, ismét egy közös számmal, az új ending pedig újra Mamoru Miyano főszereplésében hallható (melyben még egy szett csapatruha látható nagy örömömre^^).

Az új endingből megint csak következtetni lehet az évad végére: a titokzatos 7. személy, Cecil a már amúgy is népes csapat tagjaként jelenik meg. A második részben kaptunk egy kis ízelítőt, hogyan válik valóságossá, és persze, hogy mindenki szó szerint lerántja Harukáról ^^ És miután kikerültek az iskolából, immáron profikként szállhatnak be a zenei piac örvényébe, a senpaiaikkal egyetemben, ami 4 teljesen új karaktert jelent, róluk többet, mikor nagyobb szerepet kapnak.^^
3. résszel folyt köv., az angol verzió már tegnap kijött!^^

Lényeg a lényeg, a célom nem a spoilerezés, hanem egy, lehetőleg a legreálisabb nyomonkövetése -jelen esetben aktuális- animéknek.

Egyes források szerint a K project második évadának az első része is mára várható (gondolom én) a japán Animaxon, így amennyiben egy angol feliratot készítő fordítócsapat nekiáll, néhány napon belül -, de az is lehet, hogy már holnap- neten is elérhető lesz.^^

Képforrások, ahol még sok hasonló található:
http://metanorn.net/category/anime/uta-no-prince-sama-maji-love-1000

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s