Gackt 2 új album! B

Igen, kezd nagyon tömény lenni, de remélem, hogy lesznek kitartóbbak! ^^ Mindenképpen szeretném a felsorolást befejezni, már csak azért is, mivel Gackt-samának holnap lesz a 473. születésnapja! (*-*)////… vagyis az lassan már csak pár óra kérdése. ^^

Tehát a WILD:

01. Doomsday: Újabb kóbor nem-single, szintén a Moon-ról, viszont az egyik single-jén, a Wasurenai kara-n 2. track. Így tudjuk, hogy 2002. április 24-én jelent meg a 11. kislemezként.

02. Death Wish: Szintén nem single, a Moon-on megtalálható, viszont egy másik single-n sem.

03. Redemption: *Nem sikerült kiszámolni hányadik* single, 2006. január 25-én adták ki. A Final Fantasy VII. – Dirge of Cerberus PS2-es játék soundtrackjében is helyet kapott, annál is inkább mivel egy karaktert róla mintáztak (Genesis) – bár egyes vélemények szerint már egy korábbi figurát is, ami nem hivatalos, hiszen akkor kőkemény pénzeket kellett volna fizetniük neki, mindenesetre a hasonlóság kísérteties. A hivatalos karakter se kutya, több másodpercig nem lehet megmondani, hogy animált figuráról van szó, annyira Ő, még a mozgásából is tudtak beletenni. Persze szemfülesebbek észreveszik ebben is a különbséget. 😛 És ahogy már említettem, a 2009-es Ázsiai Dalfesztiválon ezt a dalt is előadta. 🙂 További érdekesség, hogy mégsem került fel a Diabolos-ra, bár a turnén felhasználta a ruhát. A második track-je a Longing.

04. Until the last Day: A 41. single, tehát szintén újabb, 2012. február 22-én került a polcokra. A Dragon Age: Dawn of the Seeker animációs film betétdala is, így a PV-t is eszerint forgatták. Nincs második track a single-n.

05. Claymore: A Sakura, chiru…-vel együtt gyakorlatilag az albumhoz készült új dal, PV-vel, de nem single-ként. Valamint a  Silent Hill: Revelation 3D film betétdala is lesz – és úgy tudom, szinkronszínészként is feltűnik majd benne. Szerintem a Hakuro óta a Moon Sagának köszönhetően újra lehet érezni rajta azt, amit a Moon Child idején: többet mutat meg magából, kifejezőbb az előadásmódja *amit eddig inkább csak a live-okon lehetett megfigyelni*, és nem a “szokásos maszk” mögé rejti magát – aminek persze szintén megvan az oka…

06. Flower: a 34. single, a 4. mennyország a 10. évfordulós projectben. 2009. július 1-jén adták ki, és a Dears ismét külön verzióhoz juthatott. A 2. track-je az In Flames. A Re:Born és az Attack of the Yellow Fried Chickenz in Europe 2010 c. albumon is helyet kapott.

07. Sayonara: Megint nem egy single-ről van szó, a Rebirth c. albumra viszont felkerült. De egyik Rebirth-es singlen sem 2. track, viszont a RR II-s verziója a Jesus sidetrackje.

08. Black Stone: *Ha minden igaz* a 16. single, szerepel a Diaboloson. 2005. április 27-én került a boltokba, a 2. track-je az Ash. Érdekes, hogy ezt a dalt – a live-okon is – saját tervezésű, márvány mintázatú gitárjával szokta kísérni.

09. Another World: A 9. single, megtalálható a Moon-on. 2001. szeptember 5-én adták ki, a Moon Project beharangozójaként és a PV-je a Moon Child c. filmból – főszereplő, a forgatókönyvet írta és a zenét is Ő szerezte – tartalmaz utalásokat. 2. track a Fragrance.

10. Ever: A 38. single, 2010. július 28-án mutatták be, beharangozóként a 2010-es európai turnéra (Attack of the Yellow Fried Chickenz). Nem került fel eddig albumra. A második track-je a Uncontrol Kyoukiranbu edition.

11. Jounetsu no Inazuma: Már beharangoztam, hogy a MILD-ról ismert Hakuro single 2. trackje *egyben nagy kedvencem*. ^^ Szerintem ez a single összességében hozta őt egy kicsit vissza az első single-jéhez, a Mizérable jellegéhez. 2011-ben említette is, hogy egész addigi pályafutása alatt magának írta a dalokat, de attól kezdve a rajongóinak – mindenkinek írja majd. Valószínűnek tartom, hogy ez is hozzájárul ahhoz, hogy kicsit több közvetlenséget enged meg magának – bár a rajongókkal mindig nagyon kedves és végtelenül türelmes! ^^

12. Jesus: A 28. single, a fanclub limited edition 2008. november 26-án, míg a regular december 3-án látott nap… khm. holdvilágot. Egy éves teljes zenei kihagyás után az első single-je, ez akkoriban nagy gond volt, sokan aggódtak, hogy ezzel a szünettel a rajongók elfordulnak tőle, megunják a várakozást. Végül nem tudom, ez mekkora tömegben jelentett gondot, jobban kellene aggódniuk a rosszindulatú pletykák miatt… Egy francia magazin 2009-es interjújában azt nyilatkozta, hogy a dalt a Metallica – One c. száma ihlette. 2. track-je a már említett Sayonara átdolgozott verziója.

13. Stay the Ride alive: A 37. single, 2010. január 1-jén jelent meg, az eredeti címe Stay the Decade alive, a már említett Kamen Rider Decade miatt. Nem kapott 2. track-et.

Igyekeztem minél több háttérinfót és érdekességet beletenni, sajnos ezek nagy része már egyáltalán nem elérhető, így nagyrészt a memóriámra kellett támaszkodnom. ^^ Természetesen a számadatok többségénél volt segítségem (wikipedia, cdjapan), de azért meglepetéssel nyugtáztam, hogy sokat el tudtam helyezni legalább évre pontosan *a kedvenceimet azért tudtam! 😛 * Az összegzésből látni lehet, hogy rengeteg dalát kérték segítségül más projectekhez – bár nem tudom, mennyire írta kifejezetten felkérésre, arra tippelek, hogy végül csak ráigazították a projectre a single-ket, hiszen *ha már zeneileg nem is értek hozzá* a szövegei nagyon egyediek, sőt azt mondanám, hogy egy dolog körül forognak, és emiatt pluszban csodálom Őt.

A születésnapjához közeledve átgondoltam, mi történt az elmúlt évben, de azt kell, hogy mondjam, minden nappal jobban szeretem, és végtelenül hálás vagyok Neki. Akármit is mondjanak róla, olyan mindig lesz, aki irigységből le akarja rántani, mivel nincs egy ember se, aki felérne Hozzá. És nem is lesz. Remélem sokan kitartanak mellette, és nem a rosszindulatnak hisznek. A tettei magukért beszélnek, és ez az ami igazán fontos. Remélem egyszer újra láthatom~!

誕生日おめでとう! 今までも、これからずっと愛しています!

Képek: 1 2

Borítók: cdjapan, kivéve 08 09

Videók: youtube, kivéve 04 – dailymotion – mint mindig, igyekeztem a lehető legjobb minőségűeket betenni. ^^ A 11-eshez még live sincs, de úgy tűnik, a Best of the Best I. turné setlist-jében szerepel!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s