Új nyári animék – július *bevezető*

FREE:

A Kyoto Animation márciusban bedobta a bombát – egy 30 másodperces rövid videót, amitől mindenki megőrült. Az emberek követelni kezdték, hogy anime készüljön belőle, kb. azonnal nekiláttak az oldalak, doujinshik, fanfic-ek alkotásához.
Az kérdéses, hogy csak igényfelmérésnek készült-e, de egy biztos- aki látta, nem tud leakadni a dologról. Rövid várakozás után végül áprilisban bejelentették, hogy készítenek belőle animét, és szép lassan felkerültek a karaktervideók (5 főszereplő) és a schnittek is.
Aki utánanéz, megtudhatja, hogy az eredetije egy 2011-ben díjat nyert light novel (szerzője Kouji Ouji), melyet július 8-án ki is fognak adni.

A szinkronhangok:

Nanase Haruka – Nobunaga Shimazaki: viszonylag új, 2010 óta vannak bejegyzett szerepei, nagyrészt kisebb szereplőket kapott eddig.


Tachibana Makoto – Tatsuhisa Suzuki: 2003 óta kap szerepeket, a tavaly óta nagyobb projcetekben is mint a Kuroko no Basuke, Tonari no Kaibutsu-kun, vagy az Uta no Prince-sama.

Hazuki Nagisa– Tsubasa Yonaga: 2007-tól írják, szintén mostanában jutott nagyobb projectek szerepeihez a Chihayafuru, One Piece, Fairy Tail és az Uta no Prince-sama-ban.

nagisa

Ryuugazaki Rei – Daisuke Hiragawa: egy tapasztaltabb seiyuu, híresebb szerepei a Bleach, Beelzebub, Zero no Tsukaima, Hiiro no Kakera, Magi, Karneval, Yu-Gi-Oh! stb-ben. *még nem szerepelt, így nincs kép*

Matsuouka Rin – Miyano Mamoru: az utóbbi időben egyre felkapottabb seiyuu *mellesleg az egyik nagy kedvencem ^^*, 2006 óta olyan animéknek kölcsönöz hangot mint a Wolf’s Rain, Yu-Gi-Oh!, D. Gray-man, Death Note (Light szerepéért díjat is nyert), Ouran High School Host Club, Mobile Suit Gundam 00, Skip-Beat!, Soul Eater, Vampire Knight, FMA Brotherhood, Karneval, Kimi ni Todoke, Chihayafuru, Uta no Prince-sama és persze még sok más. ^^

Az első rész július 3-tól elérhető, lássuk is! *Persze úgy, hogy nem lövöm le a poént*

Úgy tűnik, Haru a fő-főszereplő, Makoto-val és Nagisa-val egy általános iskolába jártak – és persze úszó klubba. Ott ismerkednek össze Rin-nel, aki akkor iratkozik át hozzájuk. Az alsó középiskolába azonban Ausztráliába megy, mivel olimpiai bajnok szeretne lenni, és ezzel hátrahagyja a többieket az utolsó versenyük után. A rész ott kezdődik igazán, hogy mindannyian felső középiskolások, Haru és Makoto már az Iwatobi-ba járnak, majd csatlakozik hozzájuk Nagisa * ős is másik alsó középiskolába járt*, valamint Rin húga. A régi úszóklub épületét hamarosan lebontásra kerül, így hárman elindulnak az elásott serlegért – ahol is régi ismerősbe botlanak – aki már nem az a Rin, akit eddig ismertek.

free

Kép: 1, a link: tumblr
Videók: youtube – mindkét kategóriából találomra kiválasztottam egyet, akinek van kedve, nyugodtan pörgesse végig mindent! 🙂
Kiegészítő adatok: wikipedia

Lehet találgatni, hogy én miért kezdtem bele, a félreértéseket elkerülve ezt azért megelőzöm. 😛 Mondjuk úgy, hogy látványra sokat vártam a kiotóiaktól *főleg a rövid videó utolsó pár képsora alapján*, de magasra tették a lécet, főleg, hogy storyra nem -visítanivalóra annál inkább – számítottam, ennek ellenére elég jónak tűnik! ^^ És Haru sem olyan kis citrom ám mint aminek kinéz! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s