júliusi megjelenések – második felvonás

Inu to Hasami wa tsukaiyou:

Július 1-jén induló anime, megmondom őszintén, a nyári listából nem is nagyon figyeltem fel rá, csak akkor kezdett érdekelni, mikor már néhány dolog kiderült róla. Mivel én is nagyon szeretem a könyveket, adtam neki egy esélyt, aztán rájöttem, hogy a szerkezete is nagyon ismerős, és végül az egyik seiyuu eldöntötte a kérdést. ^^ *Bár az ollót egyelőre nem értem…* Nézzük is az felállást!

Egyenlőre annyit tudni, hogy Sarai Shunsuke light novel sorozata alapján készült, amely 2011 óta fut – akár vonhatunk párhuzamot is a FREE-vel. 2012-ben elkezdtek hozzá mangát is gyártani a Kadokawa Shoten gondozásában *az egyik legnevesebb kiadó, de erre most nem térnék ki*, az animét pedig a Gonzo vette szárnyai alá.

Következzék a konkrét story:

Rögtön belecsaptak a közepébe, ahol is egy beszélő kutya olvas – legalábbis úgy tűnik, mintha az lenne -, közben pedig egy első ránézésre gimnazista lány terrorizálja. Majd visszaugrunk oda, ahol minden elkezdődött. Harumi Kazuhito egy egyszerű középiskolás srác, aki mindennél jobban szereti a könyveket, különösen Akiyama Shinobu műveit.

Az írónőről senki nem tud semmit, a személyét teljes homály fedi. Hirtelen robbant be könyveivel és lett hihetetlenül népszerű, szinte mindenféle műfajban képviselteti magát. Egy dolog azonban hibádzik – egy sorozatának az utolsó kötete még nem készült el, márpedig főhősünk addig nem nyugszik, míg el nem olvashatja. Egy napon azonban rablótámadás közben megvéd egy vendéget, bár maga sem tudja miért, és közben életét veszti. De mi lesz így az elhatározásával, hogy addig nem hal meg, míg a befejező kötetet el nem olvassa? Vágya olyan erősnek bizonyul, hogy azonnal reinkarnálódik – egy magára hagyott kutyaként.

Mivel akkor megmentette a lányt, olyan kapocs alakult ki közöttük, hogy az hallja a gondolatait és így rátalál. Majd az újabb váratlan esemény – ő maga a kedvenc író, akinek titkon bűntudata van a történtek miatt, így elkezd kutakodni.


Az openingből és az endingből persze látszik, hogy messze nem ennyi szereplőre lehet számítani, így még egy kis türelem szükséges. ^^

Háttérinfók: wikipedia
A FREE-hez hasonlóan az angol feliratot a HurribleSubs készíti, aki viszont nem annyira biztos angol nyelvtudásában, azoknak szerencséjük van, hiszen az Uraharashop gondoskodik a magyar feliratos verzióról. *Most én is ennél maradok, a FREE-nél viszont nem, mert arra már sokan ugrottak, és egyikük fordítási képességeiben sem bízom – elnézést, ha alaptalanul.*
Kép: 1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s