júliusi megjelenések – második felvonás B

Brothers Conflict:

Először is novellából készült (a szerzője Mizuno Takeshi) PSP videójátékról van szó, és ezt adaptálta a Brain’s Base animére. Igen, megint egy melyik-srácot-válasszuk-játék az alap. Lássuk a reakciót:

Nem csoda, hogy ennyire nehéz volt végre ráakadni egy rendes verzióra… Az első benyomásom, hogy ESZMÉLETLENÜL SOKAN VANNAK! De tényleg, 13 srác, borzasztó. 😀 A reklámjára a júliusi Animage-ben akadtam, megtetszett a képe, de valahogy elsőre nem olyan volt, amilyennek vártam. Egyszeri megnézés után 1 mondatban tudnám összefoglalni az eseményeket, így meg sem próbálkozom vele, és nem akarom a hivatalos történet-leírást sem simán lefordítani és idetűzni… A legnagyobb gondot a srácok beazonosítása jelenti, szerencsére a seiyuu-ik alapján van némi támpont. ^^ Nekem néhány első hallásra telitalálat volt, a többiek viszont annyit mozogtak, hogy tisztára összezavarodtam… ^^” Ezért azt találtam ki, hogy könnyebb legyen megjegyezni őket, hogy egy listába szedtem őket (a sorrend kor szerint csökkenő, ám előbb a hölgyemény):

Hinata Ema: Egy részből annyi derül ki, hogy az apja újra megnősült, és 13 fiútestvérrel gazdagodik, akik közé rögtön be is költöztetik. Ezenkívül van egy mókusa *hááát.. legyen az*, akinek a gondolatait csak ő hallja – kezd kutyás story 2 lenni. 🙂 – Ez a mókus pedig Juli (Juri), aki igyekszik a srácokat tisztes távolságban tartani a lánytól.

Az Asahina-srácok (itt már segítségül hívtam némi plusz infót, mivel nem lehetett rájuk egyesével fókuszálni):

Masaomi (31): A legidősebb fivér, a foglalkozása orvos, ezen kívül leggyakrabban a legkisebb testvérrel lehet látni – akárcsak az első találkozáskor.

Ukyou (29): Foglalkozása szerint ügyvéd, ezen kívül viszont igazán anyáskodó típus, ahogy láthattuk a házkörüli dolgokkal ő foglalkozik.

Kaname (28): Az ügyeletes szépfiú-karakter sem maradhat ki, emellett feltűnő ruházata azzal magyarázhatő, hogy “főállásban” szerzetes.

Hikaru (27): Vele még nem találkoztunk, jellemzője, hogy lányként öltözködik, ezen kívül regényíró, emiatt épp nem lakik a többiekkel.

Tsubaki (24): A hármasikrek izgága tagja, nagyon hasonílt egypetéjű testvérére, Azusára *kivéve a hajsznínük*, seiyuu-ként dolgozik.

Azusa (24): A hármasikrek másik egypetéjű tagja, ő a nyugis, szintén szinkronszínész.

Natsume (24): A harmadik iker, ám ő rendhagyó módon nem él együtt a többiekkel, emiatt őt sem láthattuk még. Egy játékgyártó cég alkalmazottja.

Louis (21): Fordász, nagyon titokzatos, főleg, hogy ő lesz az egyetlen, aki még képes kommunikálni a mókussal.

Subaru (19): Másodéves egyetemista, kosarazik, viszont egyáltalán nem tud bánni a lányokkal.

Iori (18): Végzős gimnazista, olyan igazi suli-hercege, nagyon népszerű – első ránézésre inkább magánakvaló.

Yusuke (16): Ema osztálytársa, emiatt nehezen dolgozza fel, hogy testvérek lettek. A suliban a balhéjaival tűnik ki.

Fuuto (14): Végzős alsó középiskolás, emellett híres énekes- épp Hokkaidón turnézik, amikor Ema beköltözik.

Wataru (10): A család legifjabbja, emiatt elkényeztett, de ez inkább a bátyjai túlféltésének köszönhető.

Amit viszont furcsának tartok, hogy egyik szülővel sem találkozunk, pedig végig arról van szó, hogy egy család lettek – hiába nagykorú a brigád nagy része.

Nem szívesen használtam fel olyan adatokat, melyek nem derültek ki rögtön, mégis úgy gondolom, ez segíthet abban, hogy a következő részre már kicsit jobban menjenek az arcok! ^^ Semmiképp nem írnám le az animét, bár nem könnyű így belecsapni a lecsóba ennyi megismerendő karakterrel – remélem senkinek nem adja fel idő előtt! Azért jó lenne, ha a továbbiakban kicsit leosztanák, hogy egyenként is megismerhessük őket. ^^

Képek: 1, ezen kívül – bár nagy kihívás volt – saját schnitteket használtam.
Plusz infók: wikipedia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s