Hakkenden – Touhou Hakken Ibun (Eight Dogs of the East)

Egyfajta pótlásszerűségre adtam a fejem, ugyanis ezúttal egy téli (januárban kezdték leadni) animéről lesz szó, viszont félig aktuális, ugyanis a második évad most tart a második résznél.

hakkenden2

Kicsit érdekes, hogyan bukkantam rá, a nyári listákból már jóformán kiválogattam azokat, amik érdekelnek, úgyhogy ez egy kb. jolly joker. Arról nem is beszélve, hogy az egyik nagy-nagy-nagy kedvenc mangakám munkája (már a manga alap, természetesen). Fogalmam sincs, eddig hogy nem vettem észre, hiszen ha valakinek egy munkáját olvastam és nagyon tetszett, olyankor mindent végignézek tőle, ami csak elérhető. Röviden, nagy reményeket főztem a dologhoz.

kövek
Kicsit felemás lett volna, ha az új évadot az első teljes ismerete nélkül kezdem el, így előbb behozom! ^w^ Tehát:
A manga Abe Miyuki alkotása (akit azért szeretek nagyon, mivel eszméletlenül egyedi és nyers a stílusa, a történetszövése pedig az egyik legzseniálisabb, amit valaha láttam), de nem teljesen “önálló munkáról” van szó, az alapja Bakin Kyokutei : Nansou Satomi Hakenden (The Eight Dog Chronicles, 1814-42) 106 kötet hosszúságú novellája. A történet a Sengoku-korszakban játszódik (Hadakozó Fejedelemségek kora), és 8 samurai féltestvér kalandjait mutatja be, akik mindannyian viselik nevükben az Inu (=kutya) nevet. A novellát áthatja a konfúcionizmus, a bushidou és a buddhista filozófia szellemisége. Hamar nagy népszerűségre tett szert, melyet a Meiji-restaurációval ugyan elveszített, de a 20. század elejétől kezdődően ismét sokak érdeklődését felkeltette, rengetegen felhasználták elemeiben (pl. a videó játék Ookami-ban a 8 harcos kutyaként jelenik meg, vagy akár a Naruto-ban Inuzuka Kiba klánja). Ez esetben az alaptörténet maradt meg, valamint a szereplők neve teljesen megegyezik, viszont a cselekmény már eltér.

Az anime:

A történet kezdetén Outsuka falu minden lakosa meghalt pestisben, kivéve Inuzuka Shino-t és 2 gyerekkori barátját, Inukawa Sousuke-t és Hamajit. A túlélésüknek azonban ára volt – Shino-nak a Murasame nevű karddal (általában morcos varjúként bújik elő, aki miatt örökre 13 évesként kell élnie), Sousuke-nak pedig egy kutyával kell osztoznia testén. Később kiderül, hogy 4 nagy család rendelkezik kamikhoz hasonló erejű bestiák vérvonalával, őket az Egyház igyekszik maga mellett tudni úgy, hogy a családokból gyerekeket vesz magához.

demons2

A kettő ott kapcsolódik össze, hogy a négyek egyikének tagjától kapta Shino a kardot, a második esélyt az életre. Mint kiderül, 8-an jártak hasonlóan, akik mindegyike rendelkezik egy gyönggyel, illetve egy tetoválás-szerű pecséttel. 5 évvel később Shino azt a feladatot kapja, hogy kutassa fel sorstársait (ami annyira nem is megy nehezen, vonzza őket mint a mágnes ^w^).

A szereplők (szelektálva a mellékszereplőket):

Inuzuka Shino

shino3

Nem csak kinézetre, agyilag is megmaradt egy 13 éves szintjén, nagyon ragaszkodik Sousuke-hoz (valószínűleg emiatt is imádja a kutyákat), készültségben viszont higgadt és talpraesett, Murasame-val pedig hatalmas erőt birtokol – hátulütője, hogy nem válhatnak el relatíve hosszabb időre (nincs konkrétan kimondva, kb. órák-fél nap-napban mérhető), a karjába szokott bújni. Szinkronhangja Kakihara Tetsuya, aki az 2013-ban debütált énekesként, emelett első single-je az anime endingje! ^w^

Inukawa Sousuke

sousuke

Nagyon gondoskodó (főleg Shino-ra felügyel, ha teheti), és nagyon udvarias, ami már nem egyszer kihúzta őket a pácból, amit a kisebbik okozott. Bármikor képes átalakulni a kutya-formába (Yoshiro), ilyenkor öntudatánál van és beszélni is tud.

Inukai Genpachi

genpachi2

A Birodalmi Katonaság kapitánya, 3 évvel ezelőtt Kobungo-val együtt északra vezényelték őket, ahol démonok támadtak rájuk, így az életben maradásért cserébe a villámok démona lett a másik énje, aki átváltozáskor átveszi az uralmat felette és ilyenkor más démonokra vadászik, hogy felfalja azokat. Szeretője Nui (Kobungo testvére) halála után többször is megpróbál öngyilkos lenni, de a démonok ereje más jellegű, így nem képes meghalni. Odavan Shino-ért. Az ő tetoválása van a legfeltűnőbb helyen, az arcán.

Inuta Kobungou

kobungo

Családja vendéglőt vezet, Genpachit a bátyjának tekinti. Övé a szél démona. Shinoval akkor akadnak össze, mikor Genpachit a buddhisták fogságba ejtik, és próbálja kiszabadítani. Gyakran mászkálnak együtt 4-en.

Satomi Rio

satomirio

Az Egyház aduásza, emiatt is kivételes szerepe van a 4 nagy család egyik képviselőjeként. Egy nagy farkas, Yatsufusa szelleme kíséri, aki Shino nagy bánatára nem egy engedelmes kutyus -Sousuke-vel viszont jól kijön. ^w^ Rio mentette meg őket, valamint kérte meg Shino-t, hogy kutassa fel a többieket.

Inusaka Asakeno

keno

Egy vándortársulat tagja, annyit tudni róla, hogy lemészárolták a családját 2 évvel ezelőtt, ekkor menekült meg. A gyilkos a megszólalásig hasonlít Sousuke-ra, így találkozásukkor rátámadt. Titokzatos társa Kokonoe (Yashahime), akiről kezdetben annyit tudni, hogy maga sem emberi és jól tájékozódik a természetfeletti dolgokban, később kiderül, hogy ő mentette meg Keno-t.

Inuyama Dousetsu

dousetsu

Egy hóvihar alkalmával Yukihime mentette meg, cserébe a hangjáért, ezen kívül Hamaji rég elveszettnek hitt bátyja. Azóta is húgát keresi, emiatt kötött szövetséget. Yukihime-t egyébként Shino már ismerte. Hátulütője, hogy még nyáron is hideget áraszt. A többiekkel egy vonatút során találkoztak.

Plusz infók: wikipedia

A héten technikai okok miatt több projecttel is lemaradtam, ezeket az új részekkel együtt fogom pótolni. ^w^

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s