Hakkenden ep. 20-21.

20. rész:

Nem is kellett sokat várni az emlegetett szamárra, Dousetsu *és persze Yukihime* megérkezik a fővárosba! ^w^

dousetsu2

Újabb véletlen, hogy továbbra is a húgát keresve utazgat, ám rögtön Shinoékba botlik. Mint kiderül, az apja orvos volt, viszont a szülei 10 évvel ezelőtt meghaltak, így a húgát örökbefogadták, és azóta sem sikerült a nyomára bukkannia.

hamaji2

Sajnos az ilyen gyerekek sorsa általában az örökbefogadással sem fordul jobbra, ebből kiindulva Genpachi azt javasolja, hogy a hanamachikban *piros lámpás negyed* kezdjenek el szétnézni… A lány legfontosabb megkülönböztető jegye a vörös haja *ugyanis ebben az orvosi családban annak érdekében, hogy ellenállóak legyenek a mérgekkel szemben, kísérleteztek, és ez egyfajta mellékhatás*.  A keresgélés során azonban Kobungo véletlenül nagy zűrt kavar: egy Asen nevű démon a “szolgájává” szegődik a benne rejlő szélszellem miatt, és nekiáll a vöröshajú lányt felkutatni, csak egy kicsit elveti a súlykot…

gyilkolászás

Kahot is elrabolja, de szerencsére Shino idejében érkezett a megmentésére. Mindeközben Hamaji továbbra is tagadni/felejteni próbálja múltját, de az igazság, ahogy lenni szokott, előbb-utóbb kiderül. A kis démon nagy lelkesedésében még Dousetsut is megtámadja, ez is azt mutatja, mennyire belelovallta magát a dologba. Már a rendfenntartók is felfigyeltek a különös halálesetekre, azonban sötétedésig Kobungo mint szélszellem nem tehet semmit… Pont, mikor Hamaji után veti magát, Yukihime haragjával kénytelen szembesülni, ám ekkor még nem is sejtik, hogy ezúttal a megfelelő vöröshajú lány nyomában volt. Így eljött az ideje a nagy egymásra találásnak! ^w^

csat

De Hamaji még mindig tagad – pedig már Shino is rájött, hogy valójában ő Dousetsu elveszett testvére. Fivére viszont nem akarja megzavarni, hiszen ő sem ember már. Végül megkapjuk a happy endet a rózsás hajcsatnak köszönhetően, és a 7. delikvens is a városba költözik. ^w^  Igeeen, micsoda véletlen, van “tetoválása” és gyöngye is!

loyalty

21. rész:

Rio tudomást szerez egy különös esetről: Iikura faluban egy eltűnt gyerek egy évvel később megkerült – ugyanolyan állapotban, ahogy utoljára látták. Emiatt Shino kénytelen beépülni általános iskolásként, hogy kiderítse, mi is történhetett. ^w^

narumura akihiko

Azonban van valami a hegyekben, aminek gyakran tetszenek meg gyerekek – legalábbis a falusiak eképp figyelmezetetik Sousuket. És a megkerült gyerekkel sem stimmel valami – nem beszél, nem eszik, a haja fehérré vált, csak vizet iszik, és fura ágak jelennek meg körülötte -, talán emiatt is kerüli mindenki. Shino padtársa *és egyben a szállásadó unokája, Inue Shinobu* felügyeli a fiút, akinek ezen kívül még furcsább dolgai is vannak… Még aggasztóbb, hogy Chuudai – az előző évadban már felbukkant szerzetes – ismét megjelent.

chuudai

Túl sok támpontot ebből a részből nem kaphatunk, találgatnak, ki lehet a nyolcadik, ami egyáltalán nem egyértelmű – bár az unoka neve felettébb gyanús.

inue2

Akihiko,  a megkerült gyerek – bár mégsem ő az, akit kerestek – sorsa sem fordulhat már jobbra, hiszen akár Dousetsuval ellentétben, kívánsága teljesülését követően nem élhet tovább.

negai

Ezúttal nagyon sok a kérdés és az elvarratlan szál, a megoldásra még egy hetet kell várni…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s